dimecres, 18 de maig del 2011

ESPAI GRATUÏT DE PROPAGANDA ELECTORAL

Durant aquests darrers dies de campanya els partits polítics ens estan envaint les bústies amb tot de propaganda electoral, estratègicament acompanyada d’un sobre amb una butlleta de la formació que toca. Una estratègia més vella que la democràcia mateixa però que priva els electors d’aquell moment tant especial en que, al col•legi electoral, et plantes davant la taula on hi ha totes les butlletes i primer fas cuento fent veure que agafes la de la Falange, després vas per agafar la d’una opció diferent i innovadora i, al final, optes pels de sempre. En fi, els membres del gloriós Escamot del Rat-Penat, que no tenim altra feina, hem escodrinyat entre els prospectes per trobar-hi coses per fer tabola.

A la propaganda d’ERC, a banda del fet que el pentinat del Solé fa molta gràcia (sembla un clic de famòbil), hi ha poca lletra i fotos molt grans. Si vols saber més sobre el seu programa, et diuen, consulta la web del partit. Està bé, però potser se’ns fotran els ulls xinos de tant llegir la pantalla... Gasten més paper per explicar obra feta que projectes de futur i hi ha una foto del broc de la Font del Lleó que és molt original; a Caldes no s’havia utilitzat mai per a res, la foto del broc de la font... (per a més informació, consulteu la imatge de fons d’aquest bloc).

El prospecte de CiU és el que té el paper més bo i els millors acabats. Ens ha fet molta gràcia la frase que conté, i que resumeix la “filosofia Oscar Serra Candidat”: “El nostre pla de govern es basa en el treball coordinat de les diferents polítiques municipals, generant sinergies i valor afegit en totes les actuacions municipals”. Si governen crearan tantes sinergies que ens acabaran envaint! Les sinergies avançaran per Pi i Margall arrasant amb tot el que trobaran, faran una coca cola al Cana i es prepararan pel gran assalt a les Termes Romanes!! També fa gràcia la foto en que se’ls veu a tots com si estiguessin ocupats amb alguna cosa i els haguessin sorprès per retratar-los, molt a l’estil de la propaganda de cursos ocupacionals...

Al tríptic del PSC hi ha la mítica foto de la Coll de molt a prop. Està tant a prop que sembla que la puguis tocar. A dins gasten molt espai per explicar qui és qui a la llista del partit, detallant quins estudis té cadascú (casualitat?). També s’hi inclouen les prioritats de govern, molt generals i laxes. En aquest cas no se’ns desvia a cap pàgina web per acabar de concretar res.

El PP es pensa que tenim tot el temps del món per llegir la seva revisteta, plena de text i amb poques fotos. Destaca la imatge desenfocada de la Romano (que també penja pels carrers de Caldes) i propostes tant marca de la casa del PP com “menys incivisme”, “més policia”, “menys impostos” i “menys brutícia”. Al dors hi ha una foto d’un parc una mica cotxambrós, una de la plaça Catalunya plena de coloms i una altra d’una estelada pintada damunt del logo de Correus. No acabem d’entendre què ens estan volent dir. És un jeroglífic? Un missatge xifrat? Qui lo sá...

Els “Edils Verds” últimament ens envien una carta en que el seu candidat, molt educadament, aprofita l’avinentesa per demanar-nos el vot. El text conté els grans hits de l’esquerra verda i mostra somerament alguna de les idees que té el partit per als propers quatre anys. En el tríptic, que va córrer ja fa uns dies, concretaven més el programa electoral, però tampoc no gaire, i ens mostraven imatges de paratges naturals de Caldes. Tot molt idíl•lic.

En definitiva, pel que es veu la llei de protecció de dades no compta per als partits polítics i la necessitat de no tallar arbres per fer paper tampoc.

Salut, “Correo Comercial No Gracias”, i Visca el Rat-Penat

35 comentaris:

Anònim ha dit...

7 seguidors. No està gens malament...

Muricec ha dit...

Felicitats als de l'AJC que han aconseguit sortir a la propaganda del PP.

Anònim ha dit...

Molt aconseguit això dels "Edils Verds"!!!

Anònim ha dit...

Sembla que la cosa s'embala a Cal CiU Caballé, ara es veu que decidiran els polítics de CiU de la comarca i potser des de barcelona què és millor, reconèixer i fer públic (que l'ôscar serra) no és llicenciat, és a dir, que ha enganyat a tothom; o no dir res i qui dia passa any empeny. Molt em temo que optaran per aquesta segona opció...

La política és fantàstica i penosa alhora!

Anònim ha dit...

anònim 14:15
Dimafar és l'única cosa que saps fer.

Atreiu ha dit...

Caldes té més nivell com per tenir un alcalde mentider,això de l'Oscar serra és molt gros, si ell no demostra el contrari,no és llicenciat! Ciu sempre han sigut uns farsans i ho segueixen sent!
Jo votare la Romano que és l'única que posa l'estelada al seu programa, jejeje...

Brigada de la son ha dit...

El 9 Nou, dilluns 16 de maig del 2011, pàgina 17: "Serra té 35 anys, és llicenciat en dret i advocat...".
Qui menteix?

Anònim ha dit...

Fa dies que segueixo el vostre blog. Es interesant. Soc de un altre pais i ja alla m'interesava la politica.Mentre busco feina vaig llegint els vostres comentaris. espero qu els pueristes del catala que critiquen als anonims que fan faltes que tinguin pietat i comprensio amb mi. Per mi tambe es una manera de aprendre la vostra llengua. No dubteu en corregirme, si us plau.
Encara que si voleu podem parlar amb angles , la meva llengua, dons seguns els politics no te que haver problemes en un pais trilungue con aquest!!
he vist la gran capacitat de inventar noms que teniu, per favor doneumen un a mi per possar al Blog.

RAT-PENAT ha dit...

Anònim de les 18:26,
Welcome! We´ve got enough with your effort trying to talk in Catalan. Please, keep on going!

Anònim ha dit...

thanks! but,....EN CATALA SI US PLAU!
Jo tinc dret de vot. Visc aqui i he seguit el que diuen els candidats. En la meva opinió no es correcte aquest atac que feu del fet de que el candidat de ciu tingui o no el titol. esteu fonamentant les vostres critiques sobre un base molt poc solida, una simple opinio de un anonim. tractar de mentider a una persona es greu i mes en un politic. en la meva opinio, si no se sap una cosa, si no es pot probar, millor callar.Ademes crec que treu serietat i credibilitat al nostre blog.sometimes, no tot si val.

Anònim ha dit...

He oblidat dir una cosa important, el dia 28 vull que guanyi el Barça, el meu equip es el Liverpool i el nostre pitjor enemic es...

RAT-PENAT ha dit...

L´Everton, oi? Efectivament, t´havies deixat de dir el més important!

Anònim ha dit...

NOO!! es el Manchester United !!! es com el Madrid per vosaltres.

Anònim ha dit...

be, ara hem diuen que no. Manchester no ens roba els diners!, Madrid si.

Anònim ha dit...

El primer que vaig apendre es algun insult, el segon es el extrany tracte que rebeu/rebem desde el govern de Madrid i el seu primer ministre i la gran injusticia que es produeix i que tant be es tapa cara a l'extranger.

Anèmona ha dit...

Avui arribava per la bassa i he vist un cartell que deia: "Benvinguts a la vila del Pingüí"

Ai, no !! imaginacions meves !!

Anònim ha dit...

Força Liverpool!! (liverpool 4 - madrid 0)

El tema és que el candidat de CiU ha venut a tothom que és advocat i llicenciat en dret, quan en realitat només ha cursat algunes assignatures.

Molts calderins pensem que una persona que es presenta per alcalde no pot mentir a tothom (companys partit, mitjans de comunicació, etc.) d'aquesta manera intencionada; això és ser mala persona i un impostor. La pregunta és, si és capaç de fer això per arribar a alcalde, què pot arribar a fer quan hi arribi? (esperem no veure-ho)

Bye!

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb tots aquests dubtes sobre el candidat Serra. Però ja ho hem entèeeeees!!!!!! No té títol!!!! D'acord!!!! O resulta que va... i el té! Doncs puta mare!!!!! Però deixeu-nos en pau!!!! I parlem de programes siusplau!!!!!!! Propostes... Idees... coses interessants per la ciutadania... Colló!

Anònim ha dit...

ok, estic d'acord.
Si es aixi, estic d'acord.
la pregunta es ..es aixi realment?
qui ho diu aixo? la persona que ho diu , esta ben informat.
Una cosa es denunciar (dir una cosa amb proves), un altra es dir coses per desacreditar (no se si hi ha una paraula en catala per dir aixó)
Per cert jo tambe en considero calderi, be si hem deixeu, clar!
i no tinc la teva opinio.
Algu li ha preguntat directament al de ciu?,
si el veig, li preguntare jo, i ja us dire la resposta!

Anònim ha dit...

I... què me'n dieu dels pactes postelectorals? Partint de que és improbable que algú tregui majoria absoluta, quins pactes es faran? Amb qui pactarà ERC per governar? I CiU? I el PSC? Potser ja hi ha PrePactes? Quines bones relacions entre partits hi ha?

solidari amb anònim 20.31 ha dit...

Per la cadira, Pingüí i Satanàs són capaços de pactar. Oooooh i tant !!! i a sobre ens ho vendran com una renovació total i efectiva i el que el país necessita.
Apa a reflexionar (a la tassa) i després cap a Pl Catalunya a BCN.

solidari amb anònim 20.31 ha dit...

Per la cadira, Pingüí i Satanàs són capaços de pactar. Oooooh i tant !!! i a sobre ens ho vendran com una renovació total i efectiva i el que el país necessita.
Apa a reflexionar (a la tassa) i després cap a Pl Catalunya a BCN.

Anònim ha dit...

jo crec que continuara el pacte CIU i Esquerra.Son els que mes punts en comu tenen.No crec que cap d'ells es trobin comodes amb els Socialistes. Els verds i el PP tenen poca representació.

Miquelet ha dit...

L'Oscar Serra em comença a fer llàstima per ser un atormentat de les seves mediocritats. La bola se li està fent gran i no sap com sortir-se'n. Segurament, si fos el contrari, ho hagués tallat d'arrel ja fa temps.

Brigada de la son ha dit...

Per l´anònim d´ahir a les 20.31.
Parlem de programes? Perfecte! Parlem del programa-debat que ahir hi va haver a VOTV. El candidat Serra es va passar la primera part donant la raó als altres (propostes zero). I a la segona part, quan va voler entrar al cos a cos amb en Solé, va rebre una revolcada considerable. L´únic que va poder seguir el ritme d´en Solé va ser en Comes. El noi de CiU va parlar molt per no dir res. Només va dedicar-se a fer cares (suposo que herència del seu passat d´actor). Les Montses, fluixetes.

pelleringa penjim-penjam ha dit...

Us acabo de descobrir. Visc a Caldes, però a una urbanització, així que no conec moltíssimes de les coses que expliqueu (altres sí) i només dir-vos que aquest bloc és collonut i em fa sentir mes part del poble quan ho llegeixo i contrasto amb les coses que sé, i aixi em faig una opinió ferma per les properes eleccions.
Visca Caldes i visca el rat-penat

Anònim ha dit...

És la primera vegada que escric en aquest blog i no entenc una cosa : Per què aquest home que diuen que no és llicenciat acaba amb aquestes elucubracions i ensenya d'una vegada i públicament els documents de la seva llicenciatura? Sincerament no ho entenc. No fent-ho, dóna munició als seus detractors...

Anònim ha dit...

Anònim 19 de maig 10:36
Saps per què en Serra no ensenya la llicenciatura que ha dit què te? donc perquè no la te, i ara s'ha de menjar la merda amb patates.

RAT-PENAT ha dit...

Benvolguda pelleringa penjim-penjam,
Benvinguda al nostre humil bloc! Si t´hem servit per riure una mica, ens donem per satisfets.

bakunin ha dit...

Companys i companyes, ja que parlem dels programes, no cal que recordi que a l´última campanya que hem viscut a Catalunya, s´ens va fer una propaganda sobre la llum al final del tunel, el cambi amb ilusió, en resum un nou i meravellós horitzó, i als 4 dies comencen les retallades,per tant, els ciutadans-es de Caldes ja sabem a que atendrens. Per cert, als meus amics polítics, d´on surten el calés per tanta propaganda? De les quotes que paguen els afiliats no surt ni un 20 per cent del pressupost!!!
Jo m´en vaig a l´acampada dels i les INDIGNADES. La gallina a dit que no,VISCA LA REVOLUCÓ!!!!

Anònim ha dit...

La gallina no havia dit que "prou"?

Atreiu ha dit...

Heu vist la foto dels tres personatges que surten al "folleto" del PP, a la segona pàgina?
a veces veo muertos...

Anònim ha dit...

Tens raó 11:27, semblan morts vivents, per cert,algú sap qui son aquests personatges? son de Caldes?
Tambè tens raó Bakunin, jo també anire a Bcn a la concentració de democracia real!

Anònim ha dit...

Al principi de la lletra de la cançó, la gallineta diu prou, però a les tornades diu no...

Anònim ha dit...

amb la possibilitat de pactes ERC preferiría tenir de company de viatge a ICV però com que segurament no sumaràn, cal la possibilitat de pacte amb CIU.( pacte galdós )vist el curriculum del candidat i del partit amb les retallades. El pacte que fa por, es el de PSC I CIU, basicament perque no hi haurà ningú que ho entengui( baja, ni ells).
Vist els debats, el mes sensat, es tots contra en Soleret.
fotràn el que voldràn i nosaltres, a pagar el beure.