dimecres, 29 de juny del 2011

QUINS SOUS!

Aquest dijous tindrà lloc el ple que agrada més als polítics: aquell en que es marquen el sou que percebran durant els propers quatre anys. Per fer honor a la veritat, en el ple s’hi aprova la creació dels diferents grups municipals, la composició del govern i els òrgans que regiran les empreses municipals i els patronats aquesta legislatura. Però sí, també s’hi aprovaran els sous, en un punt estratègicament col•locat cap al final de l’ordre del dia, quan tothom ja està pensant en anar ràpid per arribar a casa quan abans millor o en anar a fer el gintònic al Calidae. En Pau Olóndriz, regidor d’ICV-EUiA-PDF, ha tingut a bé compartir amb tota la ciutadania la proposta de sous que es portarà a aprovació i nosaltres, que sóm de mena xafardera, no ens n’hem pogut estar i hi hem fet un cop d’ull: https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B6SA-XCTp0jrMzc0NzQzNzctNjJjYy00MzNjLTkwNDgtY2EwMTIzYjdlNjQw&hl=ca&pli=1

S’ha de dir que, en aquesta ocasió, i amb la que està caient, ses senyories han moderat la seva proverbial ànsia per apujar-se el sou a tota costa. És més, l’Ajuntament (tots nosaltres) s’estalviarà prop de 48.000 euros l’any en aquest concepte, fet que cal agraïr. Els que menys se sacrifiquen són l’alcalde (55.000 euros bruts l’any) i els regidors alliberats (41.555 euros bruts anuals) que percebran el mateix sou que es va fixar fa quatre anys. Clar que, com que se suposa que es van abaixar el sou al mateix temps que els funcionaris públics, s’ha de dir que passaran a cobrar més del que han cobrat en els darrers mesos. Estem a l’espera de saber si passarà el mateix amb els funcionaris municipals... Es redueixen les atribucions als regidors del govern no alliberats i als de l’oposició (al voltant d’un tres per cent) i també les assignacions als grups polítics (el total passen de 60.000 euros l’any a 50.000).

En definitiva, els nostres regidors s’estrenyen el cinturó, però no tant com tocaria i no tots de la mateixa manera. Hi ha una gran diferència entre els que perceben una indemnització per les hores que dediquen al municipi (no alliberats i oposició, que veuen reduïda la seva retribució) i els que depenen del sou de l’Ajuntament per arribar a final de mes (alcalde i alliberats, que recuperen el que havien perdut). I mentre això segueixi així, mentre no entenguin que aquí tothom s’ha de sacrificar encara que sigui a costa de perdre poder adquisitiu, la distància entre polítics i no polítics més o menys indignats no deixarà de créixer.

Salut, quin regidor aprofitarà per comprar-se moto aquesta vegada?, i Visca el Rat-Penat!!

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Està segur del que diu el Sr. Olóndriz? No és més prudent esperar al ple de demà? Quines ganes que te d’esvalotar el galliner l'únic regidor que no va ser escollit directament el 22 de maig!

Microquiròpter ha dit...

Em sembla bé que cobrin, i el que proposen fins i tot em pot semblar poc. Què cobra el director d’una oficina d’una Caixa? O el gerent d’una empresa mitjana? No és pas inversemblant el que cobren, si volem gent formada i de qualitat treballant pel poble cal que siguin justament retribuïts. El problema és: són tots gent formada i de qualitat? Quin criteri utilitzem per saber si es mereixen el sou personalment? Als treballadors públics se’ls fan concursos, proves,... i tot i així sovint surt un rave. Però als polítics? L’únic requisit es formar part d’una llista!

El que no em sembla gens correcte, el que em sembla fortament indignant és que destinem 50.000 € als Partits Polítics. Perquè hem de destinar 1 € als partits? Els partits haurien de funcionar amb les aportacions dels seus militants com qualsevol associació, sinó malmeten els recursos públics amb campanyes propagandístiques, amb manteniment de locals, en ...? Podrien funcionar també amb subvencions per fer activitats concretes d’interès social a justificar posteriorment, com fan les altres associacions.

Quin xollo que tenen!!! Entre mantenir als partits i a l’església, i ajudar als bancs i caixes.... no hi ha manera de sortir de la crisi!

Proposo que enlloc de destinar 50.000 € als partits durant aquesta legislatura es destinin a fer viable noves aules d’escola bressol, o a comprar mobles per la casa dels mestres, o a afers socials, o impulsar l’activitat de l’IES, o a promoure iniciatives econòmiques per la pagesia calderina, o impulsar la creació de noves empreses, o.... podríem pensar mil i una destinacions millors que els partits!

Anònim ha dit...

Què fort, estàs dient que s'ho inventa? què no existeix la proposta?

Anònim ha dit...

Anònim de les 19.05. Els altres regidors van ser escollits directament? No fem riure... Es van votar llistes, no persones individualment.

bakunin ha dit...

50.000 euros a l´any ens costen els partits????? Cuan hem vaig preguntar d´on sortien els calers per la campanya en aquest blog, algún comentarista s´hem va fotre a sobre, aqui ho tens amic!!!! No ho us ho perdeu, si mireu els pressupostos d´anys anteriors, encara rebiem més subvencions!!!!

bakunin ha dit...

volia dir "rebien"...

RAT-PENAT ha dit...

El regidor Olóndriz s'ha posat en contacte amb nosaltres per informar-nos que el govern està recapacitant i que, molt probablement, hi haurà modificacions en les retribucions que es portaran a ple. Bàsicament els sous de regidors i alliberats quedaran com fins ara, després de la retallada. Veurem...

Anònim ha dit...

desprès dels fets d'ahir al ple, demanaria un post en defensa de en Pau Olondriz.