divendres, 1 de juliol del 2011

ENREDATS A LA XARXA

Internet està marcant l’inici de la legislatura. En el ple d’investidura el senyor alcalde ja es va cagar en els que frivolitzaven la política des de la xarxa (ens vam sentir una mica al•ludits, ja ho sabeu...) i aquest dijous, en el ple en que s’aprovava el cartipàs municipal, va reprendre el regidor d’ICV per haver penjat al Facebook la proposta de sous per a la legislatura, que anul•lava la retallada del cinc per cent per als càrrecs públics que es va fer fa uns mesos. Es veu que els regidors d’ERC, que amb majoria absolutíssima havien de tenir una legislatura fàcil, s’estan posant una mica nerviosos per culpa del cony d’invent de la punyeta... Com s’explica, si no, que en acabar el ple l’alcalde twittegés que “cansa la frivolitat de determinada gent, però no tant com per fer-nos perdre la il•lusió per la feina que fem”. I dále amb la frivolitat...! En fi, que això de la xarxa no ho acaben de controlar...

Al final foc d’encenalls, perquè al ple no s’hi va aprovar la proposta que havia filtrat en Pau Assange, sinó una d’alternativa que manté el cinc per cent menys de sou per a alcalde, regidors alliberats, regidors no alliberats i regidors de l’oposició. Resulta que la proposta que va penjar en Julian Olóndriz era anterior a la que finalment es va pactar (https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AqSA-XCTp0jrdEs5SElFLTZwQWI5NEFhU21Nd2VTcGc&hl=ca). En tot cas, als nostres governants els hauria de caure la cara de vergonya pel sol fet de plantejar-se la idea. Ja només valorar la possibilitat ja demostra tenir més morro que els penques que, aprofitant tot el tema dels indignats, es van quedar a viure a plaça Catalunya. I sí, els ciutadans tenim dret a saber que la primera intenció del govern era apujar els sous un cinc per cent; encara que després els baixés la verge o es donessin un cop de cap o el que fos que els passés i recapacitessin.

S’ha de dir que el govern té també una part de raó, i es que a l’oposició minoritzada no li queda altra alternativa que fer la pataleta perquè clar, votació no en guanyaran cap... El principal tema de discussió van ser, òbviament, el dels sous de ses senyories, però el PSC també es va queixar que el govern ha tret la majoria d’atribucions al ple. Això vol dir que moltes de les coses que fins ara s’aprovaven públicament, amb l’oposició present i amb la webcam de la sala de plens connectada, ara s’aprovaran en la intimitat de la sala de juntes de govern. Manies típiques de majoria absoluta... Sempre ens quedarà anar-nos-en a l’Ajuntament a consultar les actes a la cartellera... Per cert, que l’alcalde ja ens ha enviat les vostres respostes (via internet) i pròximament les penjarem al bloc.

Salut, spinning a la plaça, i Visca el Rat-Penat!

18 comentaris:

Microquiròpter ha dit...

Algú ens pot explicar per quina raó cal que la població de Caldes destini.... 52600 € als partits polítics?!!!!

No ho entenc, no ho vull entendre, i m'indigna.

Anònim ha dit...

I a sobre ho volen amagar i renyen a qui ho fa públic!!!

Anònim ha dit...

Això sí que és ser xoriço! Poca-vergonyes! 52.000 €...de puta mare, es veu que en aquest poble lliguem els gossos amb llonganisses!

RAT-PENAT ha dit...

Algun membre d'algun partit polític ho vol (pot) explicar? Si no pensarem que no hi ha arguments per defensar-ho...

Anònim ha dit...

Un grup d´indignats va entregar al final del ple un manifest a tots els polítics demanant que s´abaxin els sous i que no cobrin subvencions de l´ajuntament.

Anònim ha dit...

Tomaaaa majoria absoluta i mans netes! I un colló mans netes...

Anònim ha dit...

Aquest diumenge, a donar sang, collons. Que hi estan fins a les dues del migdia, no hi ha excuses.

(I a veure que contesta l'alcalde).

Anònim ha dit...

nois... no hi ha res a fer. tan sols somniar en 1798...

Anònim ha dit...

perdoneu la meva dislèxia temporal... SOMNIAR EN 1789!!! QUE RODIN CAPS!!! (si pot ser, el primer que sigui d'algun banquer).

bakunin ha dit...

Manifest entregat als partits polítics al ple del dia 30-6-11

Com a ciutadans i ciutadanes de Caldes preocupats per la situació econòmica, volem expressar el nostre malestar per la manera en que la classe política afronta aquesta crisi.
Creiem que l´aportació de les arques municipals cap als partits és del tot innecessària i més en aquests moments de crisi. 50.500 euros cada any destinats a la subvenció dels partits no s´adapta a les necessitats de la vila. Aquests diners anirien molt més ben destinats en educació, sanitat o en crear llocs de treball.
Aquesta actitud dels partits polítics només accentua la devaluació, el desengany i la desafecció envers la política.
També volem fer notar que és excessiu tenir polítics alliberats tenint tècnics i tècniques a les regidories.
Us convidem a reflexionar sobre la necessitat de que els partits es nodreixin econòmicament de les arque públiques, i pensar, que unes xifres proporcionals a cada poble i ciutat, resulten del tot insostenibles.
Tenint en compte els reptes i dificultats que els ciutadans i ciutadanes tenim que afrontar a diari, vosaltres teniu la possibilitat D'Adequar el vostre sou al de la majoria de la població, i mostrar aixi, una veritable voluntat de servei al poble.
PERSONES INDIGNADES

Anònim ha dit...

Les bestieses del gallart, no han resultat ser cap bestiesa, en la primera proposta l'ànsia per apujar-se el sou queda palesa, pecat de pensament.

Anònim ha dit...

Felicitats per la feina feta Pau, és clar que no agrada que informis a la població, així poden fer inpunement, cal difondra les propostes i fer força per canviar-les, és feina de la oposició. Tan de bó la reste de la oposició fes el mateix no fer-ho = pecat omisió

Anònim ha dit...

Au doncs, cap a confessar-se tots!
Pecadorrrr!!

Anònim ha dit...

Parlant de diners.... algú ens pot explicar si l'Església católica paga l'impost de bens immobles a l'Ajuntament? Algú ens pot dir quin seria aquest impost si considerem l'edifici de l'església?

jg ha dit...

sempre tas de veure emmascarat per una paella bruta, ara resulta que al no complir-sa les afirmacions del anònim soc jo el que dic bestieses i no ell i per confirmar-ro te que treure la moral catòlica del pecat

Anònim ha dit...

De l'acord entre España i el vatica:

Artículo IV.

1. La Santa Sede, la Conferencia Episcopal, las Diócesis, las Parroquias y otras circunscripciones territoriales, las Órdenes y Congregaciones Religiosas y los Institutos de Vida Consagrada y sus provincias y sus casas tendrán derecho a las siguientes exenciones:

Exención total y permanente de la contribución territorial urbana de los siguientes inmuebles:

Los templos y capillas destinados al culto, y asimismo, sus dependencias o edificios y locales anejos destinados a la actividad pastoral.

La residencia de los Obispos, de los Canónigos y de los Sacerdotes con Cura de almas.

Los locales destinados a oficinas, la Curia Diocesana y a oficinas parroquiales.

Los seminarios destinados a la formación del Clero Diocesano y Religioso y las Universidades eclesiásticas en tanto en cuanto impartan enseñanzas propias de disciplinas eclesiasticas.

Los edificios destinados primordialmente a casas o conventos de las Órdenes, Congregaciones Religiosas e Institutos de Vida Consagrada.

Exención total y permanente de los impuestos reales o de producto, sobre la Renta y sobre el Patrimonio Se incluye el Impuesto sobre Construcciones, Instalaciones y Obras por Orden de 5 de junio de 2001..

Esta exención no alcanzará a los rendimientos que pudieran obtener por el ejercicio de explotaciones económicas ni a los derivados de su patrimonio, cuando su uso se halle cedido, ni a las ganancias de capital, ni tampoco a los rendimientos sometidos a retención en la fuente por Impuestos sobre la Renta.

Exención total de los Impuestos sobre Sucesiones y Donaciones y Transmisiones Patrimoniales, siempre que los Bienes o Derechos adquiridos se destinen al culto, a la sustentación del Clero, al Sagrado Apostolado y al ejercicio de la Caridad.

Exención de las contribuciones especiales y de la tasa de equivalencia, en tanto recaigan estos tributos sobre los bienes enumerados en la letra a) de este artículo.

Anònim ha dit...

Tot aquest intent d'apropiar-se un mèdit en el procés de fixar els sous als regidors i alliberats, es malaltís amb tics de megalomania. Serà que dins d'ERC no hi ha persones que haurien dit quelcom al respecte? o tot es gràcies al poder sobrenatural del Julian Olondriz, filtrant informacions donant-les com a certes i que finalment no ho han estat? A més de ser el regidor no votat, es el polític més antic, que va donant lliçons de política moderna tot fent maniobres irresponsables....el temps tot ho posarà al seu lloc, i al Pau també. Els electors no han reelegit aquest senyor, han fer caure els resultats d'ICV-EUA a la meitat dels seus últims resultats, i en Pau gràcies a maniobres antigues de partits antics ara es regidor de nou, i a més donant lliçons.... Que entri el fill de la Josefa, que com a mínim es un home jove.

Anònim ha dit...

Anònim de la 1:17 tinc entès que les informacions si eren certes i que ERC va canviar la proposta de sous. El que no hauria de fer el Pau és atribuir-se el mèrit del canvi, el mèrit el tenen altres.
De quines maniobres parles? A mi m'han explicat els motius i els he entès raonables.