dimarts, 21 de juny del 2011

CALDEJA'T QUE CALDEJARÀS...

“L’amor se’n va però ella es queda...”, deia en Capri. És una mica el que passa amb el Caldeja’t. Els governs municipals van i vénen, en aquest poble ha governat pràcticament tothom en els darrers anys; i el Caldeja’t es manté, i torna puntual per amenitzar les primeres setmanes d’estiu als acalorats calderins. El Caldeja’t, ja ho sabeu, és una mena de franquícia de la disbauxa i el divertiment que consisteix a dir-li “Caldeja’t” a tot el que es mou durant unes dates concretes. D’aquesta manera, si al mes de juliol se t’acut, posem per cas, muntar una exposició mostrant totes les pindoletes que t’has anat fent durant la resta de l’any, és molt probable que et trobis que formes part del programa del Caldeja’t. En definitiva, es tracta d’una amalgama de coses que tenen poc a veure les unes amb les altres però que, això sí, permeten a l’Ajuntament estalviar en dissenys de programes i edició de fulletons, que en els temps que corren no està gens malament.

També s’ha de dir que, al llarg dels anys, el Caldeja’t ha anat perdent força. Havia arribat a durar des de la Fira de Titellaires (maig) fins a l’Escaldàrium (juliol) amb la qual cosa es va generar una necessitat tonta d’omplir d’activitats tots els caps de setmana d’entremig. Ara la cosa és més reduïda però, tot i així, tenim ben bé un mes de propostes culturals de tota mena. La cosa comença per Sant Joan, amb un concert de l’escola de música Joan Valls i la conya de la Flama del Canigó. Després, com que les dates han anat com han anat, s’hi ha inclòs la festa de Corpus i tot el xou de les catifes. També hi haurà la Gimcana de la Guspira, els concerts del BEM (Pau Riba i The Res), diada castellera, projeccions de muntanya a la fresca, la guerra d’aigua termal i moltes més coses que podeu consultar en aquest link: http://www.caldesdemontbui.cat/doc/BR%20CALDEJA%27T%202011%20definitiu.pdf. També hi haurà, com és normal, la degana de les festes del Caldeja’t: l’Escaldàrium, que aquest any ve farcit amb una exposició de vestimenta dels Diables i un concert on s’interpretaran les peces musicals de la Festa del Foc i de l’Aigua.

Enmig de tot aquest batibull de festes, festetes, concerts i algarabia, també s’hi ha de contar les festes de barri que, després d’uns anys en que semblava que podien desaparèixer, han revifat de la mà de les orquestres low cost i de l'Spotify Premium. En definitiva, com diu l’eslògan de l’Ajuntament: “Caldes té festa!”. Qui ho diria, un dimarts del mes d’agost a les tres de la tarda oi? Doncs mira, té festa...

Salut, si no dimiteix ningú aviat aquest bloc decau, i Visca el Rat-Penat!!

22 comentaris:

aminomelafoten ha dit...

Què cony hi fot la festa del corpus fotuda en mig del Caldeja't? Si no li treuen les connotacions religioses no hi hauria de ser. Estic per fer el que proposava un vell conegut....

RAT-PENAT ha dit...

Què proposava el vell conegut?

amitampoc ha dit...

Algunes no es poden dir... altres no sé que feia amb una escombra i el rector.

Anònim ha dit...

Si és el poble que bull és normal que es caldeji...

RAT-PENAT ha dit...

Les respostes de l´Alcalde a les preguntes que li vau adreçar desde el bloc, la setmana vinent...segurament.

Anònim ha dit...

L'òscar serra és advocat, almenys ell ho reitera en la foto de regidor de la revista Casa de la Vila. No vam quedar que ja s'havia demostrat que no era advocat perquè no està ni colegiat... i que el dubte passava a ser si era llicenciat o no?

En fi, veritat o una greu irresponsabilitat.

Anònim ha dit...

NOOOOOOOOOOOOOOOO !! UN ALTRE COP NOOOOOOOOOO!!!! FOLLEU-VOS-EL D'UNA VEGADA I QUEDAREU DESCANSATS..."si tan us pone"

Anònim ha dit...

Si no ho clarifica abans, podem preguntar-li en el proper ple. Sabeu si s'han de presentar per escrit les preguntes?

Panzer del Rat-Penat ha dit...

Doncs això, pregunteu-li en el proper ple si voleu, que és on toca.
En aquest bloc ens ho vam preguntar moltes vegades, i no en vam treure l´aigua clara.
Però ara ja cansa el tema, i a aquestes alçades no interessa a ningú.

Gardunya ha dit...

PROOOOOOOOOOOOU! Me la pela el tema Serra Gate!

Anònim ha dit...

es veu que anava a la uni a fumar porros i prou...
serà un hippy amb corbata??

Anònim ha dit...

Quan ha dit que respondria l'alcalde? aviam si es confon i ho al ple de dijous...

Anònim ha dit...

Son prop de les 22:00 i despres de tot el dia aguantant uns pesats foten figuretes de serradures de colors i sorra dels vivers ernest, al terra de davant de casa meva.
No s'els hi acudeix res mes als iluminats de la poli, que un cop a passat el cura i la seva troupe,d'obrir el trànsit als cotxes i motos.
Ara mateix teniu una colla de killots i killotes amb motos foten derrapades pel casc antic..

Rat penats ja teniu article pel dilluns.

Caldejat roadtrack 2011

Despues de la jijo y unos petas detras de la iglesia, nos hacemos unos derrapes en la 11!!

A quin nou regidor li escau ordenar la neteja dels carrers?
o tambe amb això estalvien..

cultura, vialitat, esports (per la feinada que porta recollir-ho).
llanço la pilota..

Olor de fonoll ha dit...

Doncs trobo que estaria bé que ho recollissin ( o al menys hi ajudessin en bona mesura) les persones que ho han muntat. Quan es fan altres actes se sol fer així.
Demanem als indignats que netegin el que embruten i a la resta no?

Ah és clar...estem a Caldes !

Anònim ha dit...

A els indignats no cal demanar-los que netegin, ho han decidit ells, mireu el seu blog. Quant ens costa als calderins tot el muntatge i neteja de les catifes?

Anònim ha dit...

hosti tu mira que posar al mateix cistell "perroflautes" i catiferos es tenir valor..
això de recollir despres d'un acte hem sembla que ho has somiat
heu vist mai els diables recollint els petardos que tiren? i els abanderadus de sant antoni recollin les tifes dels cavalls?

no hem feu riure!

La Norma ha dit...

Si us avorriu a falta de sidrals, podríeu repassar les normes ortogràfiques o les instruccions d'un bon corrector.
No crec que sigui difícil de fer des d'un sofà.
Apa, ja teniu feina!

Olor de fonoll ha dit...

Els extrems es toquen... a vegades. No entenc perquè teniu tanta cua de palla..deveu ser grans "serraduraires de coloraines".

Em sembla perfecte que els indignats recullin i em semblaria encara millor que diables i derivats i tothom que a ús de la via pública sigui conseqüent i pensi en embrutar menys ( exemple: molts cavalls de Sant Antoni porten bolquers, els dels nens i nenes macos, no ja se sap....)

Anònim ha dit...

Sembla que el sou del regidors no baixa com el dels funcionaris, aquest puja, quina vergonya, aquesta és la manera d'estalviar????

jg ha dit...

Si nomes to sembla potser que ten informis avans
de dir bestieses

Anònim ha dit...

No és cap bestiesa, en el seu moment van baixar el sou dels regidors, en canvi no el mantenen.

jg ha dit...

aquest vespre veurem si es o no una bestiesa el que dius :)