dimecres, 25 de maig del 2011

EL CENTRU TORNA A OBRIR!

A l’escamot del Rat-Penat estem d’enhorabona. Fanàtics com sóm dels fermentats i els destil•lats d’alta graduació, i constatant que ja tenim una edat, no podem més que congratular-nos amb la reobertura, aquest divendres, del bar del Centru. La reinauguració està prevista per les vuit del vespre i es preveu música fins a altres hores. Dissabte hi haurà jocs infantils, torneigos d’escacs, un concert-vermut de jazz, berenar ecològic i més música. Per descomptat, qui ho vulgui també podrà seguir la final de la Champions per televisió, a recer del núvol de cendra que fa la punyeta a la culerada. Diumenge, actuació de la cobla Thermalenca, arrossada popular i un espectacle d’humor. A nosaltres, que ens havíem passat hores i hores consumint tot tipus de derivats de la civada, el raïm, el ginebró o la patata destil•lada asseguts a les cadires (o drets damunt de les taules) del Centru, ens fa una especial il•lusió recuperar el local per la bona gent de Caldes.

El Centre Democràtic ha passat durant l’últim any per un procés de reformulació interna que no ha evitat que seguís endavant amb les activitats que portava fent des de fa ja uns anyets. L’entitat va patir un daltabaix quan, en un dels darrers cops de cua del règim Montserratívol, l’Ajuntament va clausurar el teatre perquè, segons ell, queia. En aquell moment el consistori va permetre que el bar seguís obert (obviant la física newtoniana més bàsica, que ve a dir que si la part de dalt cau, cau cap a baix, on hi ha la part de baix; o sigui, el bar...). De mica en mica, però, la clientela del bar es va anar tornant cada vegada més indigne d’entrar en una entitat centenària com aquella, fins que un dia algú va col•locar una bandera franquista sota la tele que emetia un partit de futbol de “la Roja”; un fet execrable en si mateix i, a més, un greu insult a l’esperit de l’entitat i als republicans que van formar part d’aquest ateneu popular durant la República i la Guerra Civil. Membres de la Junta van fer retirar de seguida el pollastrot, però aquest fet va precipitar la sortida dels concessionaris del bar. Ara, un cop repintat el local i netejada la cuina (que ja tocava), el bar del Centre torna a obrir.

El Cafè del Centre estarà obert de dimarts a diumenge a partir de les 15:00 hores i oferirà una programació d’activitats culturals per a tots els públics. Esperem que la inauguració sigui rodona (i que inclogui una victòria del Barça a Wembley) i que no falti ni la cervesa ni la més alta varietat de licors.

Salut, inundacions als lavabos, i Visca el Rat-Penat!!

22 comentaris:

Miquelet ha dit...

Estic mooooolt content!!!! visca el Centru! Per fí hi ha gent que sha mogut.

company ha dit...

Fa molt de temps que hi ha gent que s'està movent pel Centre. Que hi hagi un grup de gent que hagi decidit tirar endavant el bar no treu que el Centre no ha parat mai.

Miquelet ha dit...

D'acord company. No treuré mèdits a ningú, no es pas el moment d'això, es el moment de celebrar-ho i congratular-se.

Anònim ha dit...

Ni resultat de les eleccions ni polles! Això sí que és una gran notícia!

Anònim ha dit...

Hi poden anar a fer el sopar de comiat dels 3 regidors de CiU acabats de triar pel poble. Sí, sí, he dit sopar de COMIAT.

Anònim ha dit...

Anònim de les 19:17 hauries d'explicar-te una mica més bé. Entenc que dius que el candidat-pseudollicenciat i els altres dos palmeros que el segueixen a la llista volen plegar abans de començar?

Anònim ha dit...

Fins i tot per parlar d'una bona notícia com és l'obertura del Centru, s'ha de tornar amb el discurset del llicenciat i de ciu?
Abans feia gràcia però ara ja cansa, a més de no venir al cas en aquest post.
Si hi han un parell d'anònims obsessionats amb el tema, els hi obriu un sub-blog exclusiu per parlar del tema, no us sembla?
Apa siau,

Anònim ha dit...

D'acord amb l'anònim 22,38. Cada cop es feia més pesat i ara tornem-hi !! aneu a Còrsega: uns a plorar i els altres a denunciar, ja n'hi ha prou !!

Anònim ha dit...

D'acord amb els anteriors, a més no és l'unic mentider.

RAT-PENAT ha dit...

Estem d´acord que la notícia de si pleguen (o no) els 3 regidors de CiU, mereixeria un post per sí sol. Estem intentant esbrinar si és veritat o només un rumor inconsistent.
D´altra banda, com ja hem dit en aquest post, ens congratulem molt de la reobertura del mític Centru!

RAT-PENAT ha dit...

Hem arribat a les 20.000 entrades. No està gens malament. Moltes gràcies!!!

RAT-PENAT ha dit...

Hem arribat a les 20.000 entrades. No està gens malament. Moltes gràcies!!!

heperdutelcompte ha dit...

20.003 ?

Anònim ha dit...

els posts van i tornen...m'havia semblat veure'n un de la Vicenta??? Bé, dec haver tingut un mal son...

Anònim ha dit...

La Vicenta contenta, que manin els teus però que no es noti.

Anònim ha dit...

Home, si voleu fer un blog sobre un rumor infundat...potser perdreu credibilitat en cas que no sigui veritat.
Aquí em sembla que hi escriu algún 'indignat' dels 33 que només fa que llençar rumors.
El temps dirà...

güsikidyc ha dit...

que guay hacer un publireportage sobre el Centru por la patilla ...
sólo ha faltado poner la carta de precios
que bonito todo!

El Centru fue y ha sido un oasis de ilegalidad en Caldes, nunca hemos entendido como ha podido seguir abierto.
Nunca ha pasado nada, porque nuestro señor (o cualquier otro dios) no ha querido.
Sin salidas de emergencia, ni puertas anti pánico, humo de todos olores, sistema eléctrico de los años 60, sobreocupación, cerrar la puerta con llave con muuucha gente dentro, abrir hasta altas horas de la madrugada, y así podríamos ir diciendo. . Ante todo esto, los ayuntamientos han mirado hacia otro lado, incluyendo la policía local y mossos.
Sabéis si vuestros amiguitos (indignados) juas juas, que vuelven abrir el bar han hecho mejoras en todo esto?
Se indignaran desde el bar estando? o quizás estarán poniendo cubatas o bocadillos de chistorra, y no tendran tiempo para esto.
Alguien me podría informar dentro de qué situación legal se encuentra este bar?
Pregunto sobre tema impuestos, alquileres, licencias, inspecciones.
Es solo un bar para socios? o lo será? serà de libre acceso?

gracias

Anònim ha dit...

...gusikidyc tapa l'ampolla que t'ha pujat al cap.

Anònim ha dit...

Ara sabrem si es llicenciat o no d'una vegada? després de tan merde..
Em sembla que tampoc acabarem saben-ho !! ara ya no té morbo...

fartadeltema ha dit...

No.No té morbo, PESATS !!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

A mi també m'agradaria saber la situació actual del Cafè del Centre: només per socis? per tothom però amb preus diferents per socis com a la Cope? Horari d'obertura?

Miquelet ha dit...

Coi, qui tingui preguntes a fer sobre el Centru, aneu-hi di dimarts a diumenge a partir de les 15h i pregunteu-lis-ho. Que no mosseguen.