dilluns, 23 de maig del 2011

L'ANÀAALISI... TXATXAN TXAN TXATXAN!!

En Jordi Solé i en Mariano Rajoy tenen una cosa en comú: aquest diumenge a la nit es van ficar al llit amb cara de tòtils, ullets de tita i un somriure idiota d’orella a orella; emborratxats de satisfacció. I es que mentre en Maricomplejines ja albira les comoditats de la Moncloa, en Solé ha aconseguit a Caldes una majoria absoluta històrica (mai un alcalde havia comptat amb tant suport). I la gesta d’ERC té més mèrit si es compara amb l’enfonsament a nivell nacional del partit republicà, que torna a l’status de partit residual, fregant l’extraparlamentarisme.
ERC governarà amb 10 regidors, havent obtingut 3.313 vots i havent guanyat a totes les meses electorals de la població. Havien intentat convertir en Solé en l’alcalde del Plan E i, sí, sembla que n’ha sabut treure partit. També ha prevalgut l’opinió generalitzada que té la població sobre en Soleret –discret, treballador...-, el fet que el govern local no ha comès cap gran error ni ha estat involucrat en cap gran polèmica i, sobretot, que l’oposició ha estat més feble que una nina de drap de la Hello Kitty. Tampoc podem obviar que a Caldes, a diferència d’altres poblacions, el vot independentista no s’ha fragmentat perquè aquí no es presentaven ni la CUP, ni Solidaritat, ni Regrupament.

CiU, que en les anteriors eleccions ja havia perdut 300 vots, ara es fot una hòstia de campionat i en perd més de 600. Queda clar que l’experiment de l’Òscar Serra Candidat ha acabat com el rosari de l’aurora (però com un rosari amb el triple de boles del normal i resat en una aurora molt xunga, de llamps i trons, en que t’has de llevar molt d’hora perquè primer has d’anar a un judici, després a un enterro i després a que t’arrenquin un queixal sense anestèsia perquè ets al•lèrgic a la penicil•lina). A l’Òscar Serra Candidat sempre li quedarà emigrar a sudamèrica on, allà sí, podrà aconseguir que es refereixin a ell com a “licenciado”.

Si la castanya de CiU es va sentir a tots els racons del poble, la del PSC va tronar tant que a Palau, Sant Feliu i Sentmenat van sortir al carrer per a veure què cony era tot aquell sorollam. Era la Coll caient. El PSC ha perdut 500 vots (en les anteriors ja en va perdre 1.000) i no pot pal•liar el ridícul ni amb cataplasmes. Un partit que fa cinc anys regentava l’alcaldia ara es queda amb dos regidors. Els socialistes han estat víctimes de la debacle a nivell nacional i a l’estat espanyol, però seria obtús quedar-se aquí. El PSC no ha fet ni una bona oposició ni una bona campanya (on eren?) i ho paguen convertint-se, definitivament, en un partit petit.

Pel demés, el PP repeteix regidor després d’augmentar els seus resultats en cinc vots (esperaven més); ICV en perd un i el PUM+J obté 245 vots (més o menys els que ha perdut ICV). A l’Escamot del Rat-Penat considerem que les majories absolutes mai són positives, però esperem que el nen Solé i els membres del nou govern municipal puguin ser dignes de l’enorme confiança que els calderins han dipositat en ells. Que tinguin sort.

Salut, Aúpa Bildu, i Visca el Rat-Penat!!

28 comentaris:

Raquel Puig ha dit...

Enhorabona sincera a l'alcalde "experimental". Convindreu que amb aquest resultat es proposa un nou exercici per als governants.
Desitjo que la tenacitat per fer de Caldes un poble millor, passi per una millor atenció a la primera etapa de l'educació infantil. D'acord que passem una crisi, i un mini baby boom de nascuts el 2008, però en aquest camp queda clar que cal fer feina.
De la mateixa manera que els nostres fills i filles són l'eix sobre el qual gira la casa, el nucli familiar és al poble la força que el fa moure i la llavor del futur. Cuidem-la !

Anònim ha dit...

Salut! En Codina, candidat de CiU va plegar per menys que això dels Recaconvergents. A veure que fan; si no ho saben que truquin a en Oriol Pujol! juas! juas! juas

elscomentarisperduts ha dit...

Què s'ha n'ha fet del post "UN A MANAR I ELS DEMÈS A CREURE..." ?

Anònim ha dit...

Vicenç Personat alcalde de Caldes de Montbui. El Solé anirà a la cúpula d'ERC ara que pleguen tots i després dels seus resultat a Caldes, el Pep Gaspar que es veu que plegaria (segons vàreu dir)...doncs Personat alcalde! O llavors ja no voldrà plegar el Gaspar?

RAT-PENAT ha dit...

Benvolgut elscomentarisperduts,
Ha sigut una manca de coordinació interna. 2 membres de l´Escamot hem fet un post al materix temps sobre els resultats d´ahir. Un cop ens hem adonat de la reiteració, hem decidit deixar el 1er que s´havia penjat. Has arribat a llegir-lo? T´ha agradat?

jg ha dit...

UN A MANAR I ELS DEMÉS A CREURE...
Per si algun marcià encara no ho sabia, ahir es van celebrar les eleccions municipals arreu de Catalunya, i a la capital del Vallès Central els resutats van ser molt clars: ERC manarà en solitari, amb una majoria més que còmoda. Aquesta vegada l´Escamot no ha pogut exercir de força decisiva ja que en Soleret s´ho ha menjat tot.
En qualsevol cas com que xerrar és de franc, aquí teniu la nostra valoració dels resultats partit per partit:

ERC: Els republicans han escombrat a tothom. En Solé ha fet una feina endreçada durant aquest últims 4 anys, i el poble així li ha reconegut....potser massa efusivament i tot. De cara a la galeria la seva feina ha estat correcta, tot i que de portes endins ha actuat com tots els alcaldes i alcaldesses. Tampoc s´ha salvat de tensions dins el seu propi partit, amb algun regidor amb bigoti bandejat de manera clamorosa. Però això la gent no ho veu. També cal dir que la resta de formacions li han servit la victòria en una safata de plata. No ha tingut rival. Felicitats!

CiU: La gran derrotada de la nit electoral (amb permís dels socialistes). Els regionalistes calderins han fet tot el possible per perdre aquestes eleccions. Tot el xou de cabaret amb l´elecció del candidat els ha passat factura. I que l´Òscar Serra declari al 9 Nou que els resultats són "sorprenents", demostra que d´autocrítica en faran poqueta. L´ombra de poca credibilitat del cap de llista ha sigut un pes mort per CiU. Ara cal veure com reaccionen "els 33" després dels pitjors resultats de la història. Suposem que entraran a mata-degolla a la propera reunió del partit. Per cert, Salvador Codina va dimitir amb una fulla de resultats molt millor que aquesta.

PSC-PSOE: Els hereus de la Montse Domènech també han fet un paper ben galdós en aquestes municipals. Posar de cap de llista a la "fillíssima" ha fet que l´ex-alcaldessa no digués ni una paraula de suport durant la campanya. La Montse Coll és una dona de "l´aparàtxik" del partit, però no ha sabut donar una imatge de líder, cosa que na Domènech més o menys feia. La revolcada que han rebut els "sociates" també és històrica, i tot i que els titulars se´la ha endut CiU, a les entranyes del partit hi ha un sarau que no t´hi vulguis trobar...

PP: Tot i l´estrabada cap amunt dels popular a tot Catalunya, els espanyolistes de la vila no han aconseguit un resutat gaire destacat. La Montse Romano (per cert, seguidora d´aquest bloc: hola Montse!), ha mantingut el lloc de regidora que ja tenia. No creiem que estiguin satisfets. Potser hauran d´anar a fer un intensiu a Badalona, on la seva formació ha guanyat. Així doncs, 4 anys més en un racó de la taula de la sala de plens.

ICV: Malgrat fer una campanya més que digna, i malgrat ser l´únic adversari en condicions d´en Solé, els ex-comunistes, ex-marxistes i ex-moltes coses, han perdut un regidor. L´Edilbert Comas estarà sol al nou consistori, i ens privaran de veure 4 anys més el "Dúo Sacapuntas" que formaven amb el ja clàssic Pau Olóndriz. Creiem que els rojos locals han de fer 2 coses. Primer fer desaparèixer com sigui aquest element distorsionador que ha siguit el PUM+J. I segon, fer desaparèixer de la memoria col.lectiva a Joan Saura. El cert és que les manifestacions de la gent indignada semblava que anéssin a favor seu. Però no.

PUM+J: L´artefacte extrany d´aquestes eleccions va treure 245 vots, que són exactament 244 vots més que el què tothom preveia, inclòs el seu cap de llista Xavier Termes. Per tant, tot i no aconseguir representació municipal, només ens queda treure´ns el barret. Ell és l´altre guanyador de les eleccions. Amb una sabata i una espardenya va mobilitzar el 3,73% de l´electorat. El què dèiem: felicitats nano!

Salut, ahir no tots van guanyar i VISCA RAT-PEN

jg ha dit...

a Internet res desapareix fàcilment
;)

RAT-PENAT ha dit...

Molt bé Josep! Ets un crack. T´agraïm que hagis respectat tot el post, lletra per lletra. Gràcies!

Anònim ha dit...

El fet de treure el cognom Coll de la llista d'esquerra ha afavorit molt a la formació, fins i tot alguns és deuen haver espantat en veure el cognom COLL a la llista del PSC i per això la gran davallada. Lo de convergència no te nom, ni cal posar-ne cap, simplement oblidem a convergència i llestos.

Felicitats a ERC per aquest gran resultat!

Anònim ha dit...

I aquest matí m'han enviat una llista on es veia que el tercer regidor de CiU ha entrat a última hora, segons la llei d'Hondt!!!
Ha anat del canto d'un duro de fer encara més el ridícul(si és que no l'han fet prou).
Per quan la roda de premsa per comunicar la dimissió del "llicenciat"-candidat?

Anònim ha dit...

El Jordi coll és el millor polític de l'historia de caldes amb permís del Pau,els que el critiqueu no teniu ni idea de lo treballador i coherent que ha estat dins l'ajuntament, i no explico moltes coses perquè no puc.

Anònim ha dit...

Aupa Bildu! aquets si que en saben

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Olor de fonoll ha dit...

Mite'ls ja han tornat !!

Anònim ha dit...

Anònim de les 23:11...
QUÈ T'AGAFA??!!
No mola el teu comentari

UNA PEDRA ANTIGA ha dit...

Vascos i catalans som prou diferents i alhora prou iguals. Penso que és un error tenir idealitzat el País Vasc des de Catalunya, perquè molt més sovint del que ens pensem ens la foten sense massa escrúpols per poder anar bé ells. I si no, recordeu els darreres pressupostos generals de l'Estat i el paper que hi va jugar el PNB. O ara no fa poc l'abstenció del PNB en la votació pel fons de competitivitat de Catalunya. És clar que el PSC va tenir un paper molt pitjor, perquè hi va votar en contra. Quina colla de renegats i botiflers!

Ara bé, després de dir tot això, penso que en aquestes eleccions sí que hi ha una cosa amb la qual hauríem d'aprendre'n d'ells. I és l'exemple de Bildu. La suma d'una partit com EA (que estava a la corda fluixa) i el món abertzale (que sempre estan subjectes a pujades i baixades en funció dels capritxos sanguinaris d'ETA) els ha donat un resultat exemplar. Són la segona força del país, obtenit una pila de regidors, i alcaldies com la de Donostia.

Us imagineu una coalició d'ERC, SI, Reag, CUP, indpendents d'arreu, i potser alguna branca independentista despistada del PSC, ICV o CiU que obtinguessin la majoria a l'ajuntament de l'Hospitalet, Badalona o Sabadell?

Bé, suposo que no ens ho podem imaginar... A Catalunya és política ficció.

entrelespedresielcel ha dit...

Article 182.2 de la llei electoral.

2. En el caso de que, de acuerdo con el procedimiento anterior, no quedasen posibles candidatos o suplentes a nombrar, las vacantes serán cubiertas por cualquier ciudadano mayor de edad que no esté incurso en causa de inelegibilidad. Estos suplentes serán designados por el partido, coalición, federación o agrupación de electores cuyos concejales hubiesen de ser sustituidos y se comunicará a la Junta Electoral correspondiente, a efectos de la expedición de la oportuna credencial. En este caso, no podrán ser designadas aquellas personas que habiendo sido candidatos o suplentes en aquella lista, hubieran renunciado al cargo anteriormente.

Anònim ha dit...

Companys-es del rat penat, igual que als mitjans de comunicació, després de dedicar molta estona i pàgines a parlar dels resultats, crec que us heu oblidat de parlar d´un dels actors principals d´aquesta pel·lícula, l'abstenció, una mitjana del 50% dels i les ciutadanes no ha nat a votar. Si no es dona importància a això, es no entendre que alguna cosa no funciona.

Anònim ha dit...

Hi ha hagut una mica més de participació que ara fa quatre anys i hi ha menys vots en blanc. Actualment l'abstenció no serveix per res. Amb el sistema que tenim és igual si anem a votar o no, simplement esculls qui vols que sigui el teu dictador durant els següents quatre anys. Quina opció tenim? Indignar-nos?

Anònim ha dit...

Més abstenció, moooooooooolta més. Els silencis parlen.

aiguanònima ha dit...

Dir que triem dictadors és confondre les coses. Indignar-se i prou és inutil

latitolatòtila ha dit...

Espero que ERC faci bé la feina.

Anònim ha dit...

Algú pot llegir la nota d'agraïment de CIU?
http://www.ciu.cat/fitxa_noticies.php?news_ID=32498&type=MS&entities=211

Anònim ha dit...

Doncs no! A no ser que t´hi vulguis cremar la vista...

El 34è ha dit...

Tampoc tenen gaires coses x agrair.

Anònim ha dit...

1. Felicitar al Solé. Que la gent no s'oblidi que si ERC ha obtingut aquests resultats és perquè ha considerat que el Solé ha fet una bona feina, i no per la llista que hi havia a ERC. Per tant, pel bé del poble espero i desitjo que el Solé d'aquí a quatre dies si li ofereixen un càrrec a la direcció del partit, que no deixi a Caldes penjat.
2. CiU ha tingut un molt mal resultat. Però penso que ara és el moment de veure durant els propers quatre anys si l'Oscar Serra val o no val en això de la política.
3. PSC, un altre que ha tingut un molt mal resultat. A diferència del Serra, la Coll ja portava uns anys d'experiència com a regidora, per tant, potser hauria de fer algun pensament (encara que el Rajoy ha perdut dues eleccions generals, ha continuat ia les terceres les guanyarà).
4. El PP sempre tindrà, més o menys, aquest número de vots, per tant, anirà mantenint el seu regidor.
5. A IC li ha fet mal els més de 200 vots que se li ha endut el PUM+J.
Sort alcalde!

Anònim ha dit...

Si al sr. serra no advocat ni llicenciat encara li queda una mica de dignitat el que ha de fer és presentar la dimissió com ho fan tots els candidats quan pateixen una devacle d'aquestes característiques. A més, el candidat de CiU és el responsable més directe d'aquesta derrota insultant a les eleccions.

Anònim ha dit...

Llegida la nota d'agrïment de CiU destacant que és la segona força!!
Jajajaja, qui no es conforma és perquè no vol!!

Per cert el comentari en relació al procés democràtic de regenarció!!! Osti tu, democràtic!! Quina mentida, està en línia dels títol d'advocat i de conduir que ens va dir que tenia el candidat!! El millor que poot fer per Caldes i pel seu partit és plegar ja mateix!