dimecres, 8 de juny del 2011

A DONAR LA VARA

Aquest dissabte a les dotze del migdia se celebra el ple de constitució de l’Ajuntament de Caldes de Montbui. Més enllà del fet que l’elecció de Jordi Solé com a alcalde està més que assegurada a no ser que a un mínim de tres regidors “pseudoindepes” es agafi una pájara de ni t’explico; és interessant saber què faran la resta de partits (donaran suport al soleret?, votaran en contra?, s’abstindran?). També està per veure quines persones comformaran finalment el plenari, després del reguitzell de rumors que han corregut últimament Pi i Margall amunt Pi i Margall avall... Està clar que n’hi ha d’haver 10 d’ERC, 3 de CiU, 2 del PSC, 1 del PP i un altre d’ICV-EUiA-TT (de Trending Topic); però qui seràn?

- La sorpresa serà sens dubte a les files d’ICV. El cap de llista de la formació, l'Edilbert Comas, no prendrà possessió de l’acta de regidor i en les properes hores el partit en farà públics els motius i qui serà el seu successor. Serà una pena; tan bo que era el joc de paraules amb lo d’Edil Verd...

- Tots els regidors electes d’ERC formaran part del segon govern Solé. Una altra cosa és quants acabaran la legislatura. Sobre en Solé, fa uns dies parlàvem del previsible augment de pes del nostre alcalde al carrer Calàbria i dit i fet: formarà part de la comissió política que ha de preparar el corpus ideològic que regirà el partit a partir del Congrés del mes de setembre (http://locals.esquerra.cat/caldesmontbui/article/9119/jordi-sole-participara-en-la-renovacio-de-la-linia-estrategica-i-ideologica-desquerra).

- S’ha parlat molt de la possibilitat que els regidors electes de CiU pleguessin abans de començar però, en principi, tots tres seran dissabte a la constitució del ple. Almenys a això es van comprometre en la nota d’agraïment que van publicar fa uns dies (http://www.ciu.cat/fitxa_noticies.php?entities=&type=MS&news_ID=32498 ). Una altra cosa és quant temps volen (o poden) seguir amb aquest compromís.

- I poca cosa més... Al PSC l’acta de regidor la recolliran la Coll i l’Ortega a l’espera de la guerra que hi ha d’haver en el sí de la secció local i al PP la Romano seguirà tan panxa.

La mesa d’edat -formada pel més vell i el més jove del plenari i encarregada de dirigir el ple de constitució- estarà formada pel Vicenç Personat i l’Isidre Pineda. Per tant, en Vicenç Personat (el més vell) serà l'encarregat d'entregar-li la vara d'alcalde a en Solé quan sigui elegit. Es preveu que el cartipàs municipal (o sigui, qui és regidor de què) es faci públic abans del 30 de juny, dia en que s'aprovarà en ple. El Rat-Penat ha vist molts plens de constitució de l’Ajuntament de Caldes des de damunt de l’escut de la font estant i pot afirmar, sense por a equivocar-se, que aquest serà el més avorrit de les últimes dècades. Coses de la majoria absoluta... en fi...

21 comentaris:

RAT-PENAT ha dit...

Avancem part del cartipàs:
-Personat....LLicències d´obres
-Mauri.......Allò que feia el Coll
-Maranés.....Tresorer
-Pilar Aznar....Gent Gran
-Pep Gaspar...De moment, cultura
-Montse Grau...el mateix que fins ara

Anònim ha dit...

Peligru, peligru...

Anònim ha dit...

Esteu mal imformats. O no del tot ben informats

RAT-PENAT ha dit...

Doncs esperem amb delit que ens informis del tot bé, anònim de les 23:35.

la titola tòtila ha dit...

Algú em pot informar del sou, nòmina, quant cobra... un regidor a l'ajuntament de la nostra estimada vil·la? Gràcies.

jg ha dit...

http://www.boletinesoficiales.com/catalan/documentacion/legislacion/documento/Acord-reduccio-retribucions-dels-politics-amb-dedicacio-exclusiva-indemnitzacions-regidors,28,20100917,74/

Anònim ha dit...

L'òscar serra no plega??? Després dels resultats encara vol seguir representant ciu? Amb quina legitimitat? Aquest perd totes les eleccions, les de dins el seu partit i les del poble, però encara no se sent al·ludit, es fa l'orni! Això és una senyal de la poca dignitat personal i professional que té. Pèssim!

Anònim ha dit...

Ja hi tornem!
En Serra ha estat escollit democràticament i té tota la legitimitat de seguir malgrat en Rat-penat el vulgui fer caure!

RAT-PENAT ha dit...

Que sí anònim, que sí...que volem fer caure en Serra, en Solé, en Villacampa i, ja que hi estem posats, a la recepcionista del Termalia. I que no es posi "tonto" el president dels Amics del Sender...Així instaurarem un govern Rat-Penatívol, que ens assimilarà més a una bacanal romana que no a Noruega. No em negaràs que no seria divertit!

Anònim ha dit...

hahahahaha. Molt bo Rat-penat. M'ha agradat molt la teva resposta`
Per cert, el que segur plega, i així ho ha comunicat, es l'Edil-verd Comas. Tenia unes previsions de creixer fins a 3 o 4 regidors, i aquestes han estat al revés. Ara el veiem assegut per terra de la plaça de l'Àngel amb els indignats. Està mooooolt indigant, normal.

Anònim ha dit...

En Gallart ocuparà cultura quan el Gaspar plegui?

jg ha dit...

si algú plega, agafaré el acta de regidor, el que faci ja dependrà del que proposi el alcalde

Anònim ha dit...

aquest deu haver sentit allò de "... yo soy tu padre" !!

Anònim ha dit...

Benvolgut anomim de les 15.02, estic d'acord amb tu que cansa aquesta mania de carregar-se al Oscar Serra, pero no t'equivoquis, el Rat Penat es critic i fa conya de TOTS.
Jo soc un simple usuari i aixi ho veig.
Una altra cosa son els usuaris del Blog (com l'anonim de les 12.59), que utilitzen aquest mitja per els seus objectius personals, potser legitimament, no ho dubto, pero que a mi no m'agrada. No m'agrada que aquest espai de conya i dialeg s'utilitzi per alguns per manifestar manies personals, al fianl, aconseguiran que gent com jo busquem altres espais de conya i dialeg.
Ull, nomes es una opinió!

la titola tòtila ha dit...

Gràcies Sr. Gallart. Ara hauré d'esbrinar quants plens hi ha, ja que pel que he entès són 342 lereles per ple. Si algú ho sap, el convidaré a una cerveseta ben fresca!!!

Anònim ha dit...

342 eurus per ple?? Cullons! I això que alguns només hi van per aixecar la mà.

Gardunya ha dit...

Es lloga ma per aixecar als plens. Ja hi aniré jo als plens!
Preu:342€
Raó:Aquí

Anònim ha dit...

A mi m'han dit que no tothom cobra el mateix, els que manen cobren més de 600 euros, i els que cobren un sou, molt més.

Brigada de la son ha dit...

Titola tòtila, fes numeros. 1 ple al mes durant 4 anys, i suma-li un parell de plens extraordinaris cada any. Més o menys seria això.

Anònim ha dit...

perdoneu però jo tinc entès que els 342 euros es el total de: comissió informativa (una el mes), junta de portaveus( mínim una el mes) altres comissions, i el ple ordinari, i els plens extraordinaris no es paga...!

visca la demagògia ha dit...

Deu ser per això que en fan tant pocs...!