dimarts, 14 de juny del 2011

"SIN TI NO SOY NADA"

Aquesta frase, extreta de la cançó d’Amaral, la hi va dir Alfredo Pérez Rubalcaba a un diputat del PP al Congrés que no parava de criticar-lo. Li va venir a dir que, per la seva condició de “només” vicepresident del govern, no mereixia tanta atenció provinent dels bancs de l’oposició. No, no és que ens faci molta il•lusió citar Rubalcaba (i menys Amaral), però si el nostre vanagloriat alcalde es veu capaç de citar Ronald Reagan en el debat electoral i Barack Obama en el ple d’investidura, doncs nosaltres citem Rubalcaba, què passa? I es que, quan aquest matí –passades ja les boirines de la ressaca de dissabte al migdia- hem pogut llegir amb més atenció el discurs d’investidura d’en Solé (http://www.jordi-sole.cat/fitxers/documentacio/investidura_2011.pdf), ens hem quedat perplexos. Algun comentarista del nostre bloc –proper als Recaregidors- ja ens havia dotat amb l’immerescut honor d’haver influït en els resultats electorals, però ara la cosa ha anat més enllà: l’alcalde ha parlat de nosaltres en el seu discurs d’investidura!! I no precisament en termes elogiosos...

“Ja sabem que és divertit i està molt de moda banalitzar la política i els polítics, i a més és molt fàcil fer-ho des de l’anonimat o des d’un pseudònim, des de la immediatesa que proporcionen les noves tecnologies, des de fins i tot un cert sentit de superioritat moral que a alguns els genera el fet de criticar i embolicar la troca des del sofà estant, sense acció positiva, dimitint del sentit de la responsabilitat”. Des del sofà estant, moltes gràcies senyor alcalde. El nostre més sincer agraïment per una atenció que definitivament no mereixem, perquè ens considerem un granet molt petit enmig del marasme que generen les institucions i els mateixos partits amb tots els seus altaveus quan s’acosta una campanya electoral. Això sí, ens permetrà unes paraules respecte el contingut del seu discurs.

D’acord que som una mica fotetes i l’excés de substàncies en vena ens fa ser més punyeteros del que en realitat voldríem. D’acord que ens escudem en l’anonimat per poder-les fotre des de cavall estant i així mateix actuen moltes de les persones que decideixen penjar comentaris en el nostre bloc. Però de cap manera podem admetre que se’ns digui que no fem cap acció positiva i que hem dimitit de la nostra responsabilitat. El dia dura 24 hores i tenim temps per tot, senyor alcalde. És més, considerem que parlar de les coses que passen al poble sense necessitat de rebre cada mes una substanciosa subvenció en forma de tauler d’anuncis municipal és una acció positiva, per bé que no sempre li riguem les gràcies. No ens sentim al•ludits pel que fa a això de la responsabilitat moral perquè, com sempre diem, no seríem pas uns exemples per a les generacions venideres, ja ho sap... I això d’incloure’ns entre els que banalitzen i desprestigien la política... No vol dir que tenen més responsabilitat en tot això els polítics implicats en casos de corrupció que tot i així van a llistes electorals? Els polítics que quan s’acosta la campanya conviden a dinar amb diners públics a tots els avis i àvies per assegurar-se el seu vot? Els polítics que, com que la llei ja no els permet inaugurar res, organitzen una jornada de portes obertes perquè els contribuents puguin admirar les quatre parets, sense ni un sol moble dins, que d’aquí un temps indefinit s’ha de convertir en vés a saber quin equipament?

Res de nou sota el sol: la proverbial manca d'autocrítica de la classe política actual (ja ho sabeu: en comptes de dir "no ho hem fet bé" diuen "no ens hem explicat bé" i qui dia passa any empeny...); i aquesta obsessió per intentar desprestigiar allò que no poden controlar.

Salut, tranquils que ja aniríem plegant... i Visca el Rat-Penat!!

10 comentaris:

Segons sembla, des de la superitat moral... ha dit...

El nostre alcalde comença parlant d’humilitat, però fa un discurs amb aires de superioritat, amb ensenyaments morals, ple d’orgull,... i amb menyspreu als que pensen diferent. Efectivament la política i els partits polítics han de canviar necessariament, perquè la societat del segle XXI cada cop és més diferent a la de segles anteriors. Haurien de ser els mateixos polítics els que haurien de començar a realitzar canvis estructurals, de moment sembla que no ho pensen fer.

Segons sembla, des de la superioritat moral... ha dit...

El nostre alcalde comença parlant d’humilitat, però fa un discurs amb aires de superioritat, amb ensenyaments morals, ple d’orgull,... i amb menyspreu als que pensen diferent. Efectivament la política i els partits polítics han de canviar necessariament, perquè la societat del segle XXI cada cop és més diferent a la de segles anteriors. Haurien de ser els mateixos polítics els que haurien de començar a realitzar canvis estructurals, de moment sembla que no ho pensen fer.

Microquiropter ha dit...

Si és possible no plegueu encara, sou una excel•lent font d’informació, i atès que el Setmanari Montbui està en hores baixes, ens feu molta falta.

RAT-PENAT ha dit...

Moltes gràcies Microquiropter. Com has pogut comprovar, no tothom pensa igual... Salut!

bakunin ha dit...

Quina mania que te aquest alcalde de citar presidents nortamericans, no serien el referent ideològic més apropiat per un republià d´esquerres, ei, no pretenc banalitzar, ni fer populisme, ni desprestigiar la política ...
Ja dieu bé rats-penats, aquesta obsessió per desprestigiar allò que no poden controlar,(excepte als seus amics de la banca, esclar) i nul.la capacitat d´autocrítica.

Anònim ha dit...

De desagraïts l´infern n´és ple.

Anònim ha dit...

Cony! Per "superioritat moral" la que demostra ell amb aquest fragment del discurs!

Anònim ha dit...

Vaja, jo sempre havia pensat que ereu força "carinyosos" amb l'alacalde....

RAT-PENAT ha dit...

De què et sorprens anònim de les 16:33?
Sempre hem dit que nosaltres mai ens hem adscrit a cap partit.
I si llegeixes bé, veuràs que ens fotem amb la classe política en general. O no creus que aquest fragment del discurs el podria haver escrit qualsevol membre de qualsevol partit?
En tot cas, l´únic que ens mou (i ens seguirà movent duri el què duri el bloc), són les ganes de fotre conya. Mal que pesi a l´alcalde.

Anònim ha dit...

Voleu dir que aquest troç del discurs no era una clucada d'ull a l'Òscar Serra?